AC Motor Sarımı

AC Motor Sarımı AC Motor Bobinaj Sarımı AC Motor Nedir ? Bu grup endüksiyon makineleri elektrik makinelerini de içermektedir. AC Motor Sarımı ihtiyacı duyulan elektrikli motorlu ürünlerinize garantili hizmet sağlamakta olup, arızalanan elektrikli motorlar için yerinde montaj garantisi ile motor sarımı gerçekleştiriyoruz. Firmamız öncelikli olarak AC Motor Hasar Tespiti yapmakta ve motorun tekrar eski devrinde çalışabilmesi için en kaliteli malzemeler, işçilik isteyen bobinajcılıkla makinelerinizin AC Motorları eski haline getirilir. AC Motor bakımı aynı zamanda motorun tüm aksamlarının kontrolden geçmesini, ileride oluşacak hasarlara karşı sizi uyarmamızı sağlar. Güç testi, Volt testi gibi işlevselliğini etkileyecek durumların tespiti ve önceden onarımını sağlıyoruz


İstanbul Motor Sarımı | Bobinaj Sarımı Ustası

Hemen Ara:  0(553) 302 88 55  | WhatsApp Destek: 0(553) 302 88 55


AC Motor Sarımı AC Motor Nedir ? Bu grup endüksiyon makineleri elektrik makinelerini de içermektedir. Elektrik makinelerinin çalışma prensibi; stator ve rotor arasında kalan hava boşluğundaki döner manyetik alana dayanır. Bu grup içerisinde en önemli ve en çok kullanılan makine sincap kafesli asenkron AC endüksiyon motorudur.

Karakteristik Özellikleri:

  • Basit ve sağlam tasarım
  • Yüksek çalışma güvenilirliği
  • Düşük bakım ihtiyacı
  • Düşük fiyat

Elektrik tahrik teknolojisinde genelde kullanılan elektrik motorları:

  • Asenkron AC motorlar(sincap kafesli rotorlar, slip-ring rotorları, tork motorları)
  • Asenkron tek faz AC motorları
  • Asenkron ve senkron servo motorlar
  • DC motorlar

Frekans dönüştürücülü AC motorlar; hız kontrolünü daha iyi, daha basit ve daha az bakım ihtiyaçları ile sağlamaya başladığından beri DC motorlar ve slip-ringli AC Motorlar git gide daha az tercih edilir oldu. Diğer tip AC asenkron motorların da tahrik teknolojisinde düşük bir önemi bulunuyor. Bu yüzden diğer tipler hakkında burada detaylı bilgi bulamayacaksınız.

Bir elektrik motorunu örneğin bir AC motoru bir redüktör ile birleştirdiğinizde redüktörlü motor elde edersiniz. Motorun elektrik prensibine bakılmaksızın; motorun mekanik tasarımı redüktör üzerine nasıl monte edileceğinde önemli rol oynamaktadır. SEW-EURODRIVE bu düşünce ile özel uyarlanmış motorlar kullanıyor.

AC Motor Nasıl Çalışır?

Rotor sac paketinin oyuklarında enjekte edilmiş ya da yerleştirilmiş sargılar (alüminyum ve/veya bakır yapılmış)bulunur. Bu sargının iki bitimi de aynı malzemeden yapılmış halkalar ile kısa devre yapılır. Kısa devre halkalı çubuklar bir kafesi andırır. AC motorların ikinci kullanılan ismi buradan gelmektedir: “sincap kafesli motor”.

Stator: Sentetik reçine ile kapsüllenmiş sargı stator sac paketinin yarı kapalı oyuklarına yerleştirilir. Farklı kutup sayıları (hız) elde etmek için bobin sayısı ve genişliği değiştirilir. Motor gövdesi ile birlikte sac paket statoru oluşturur.

Kapaklar: Kapaklar çelik, gri dökme demir ya da alüminyum pres dökümden yapılır ve motorun içini dış A ve B tarafından kapatarak dış ortamdan ayırır. Statora geçişteki yapısal tasarım motorun koruma sınıfını (IP) belirler.

Rotor Mili: Rotor tarafındaki sac paket çelik bir mil üzerine yerleştirilir. Milin iki sonu A ve B tarafındaki kapakların içine kadar yetişir. Çıkış mili A tarafından çıkacak şekilde yerleştirilir (redüktörlü motorlar için pinyon mil olarak tasarlanmıştır); B tarafına kendi soğutması için kullandığı fan ve kanatları ve/veya mekanik frenler ve enkoderler gibi tamamlayıcı sistemler yerleştirilir.

Gövde: Eğer güç aralığı düşük ile orta seviye arasında ise; motor gövdesi alüminyum pres dökümden üretilebilir. Yani bu güç seviyesinin üzerindeki tüm motorlar gri dökme demirden üretiliyor. Stator sarımının sonundaki klemens kutusu müşterideki elektrik bağlantısı için gövdede yer alır. Soğutma kanalları gövde yüzeyini genişletir ve çevreye (açığa çıkan)ısının atılmasını arttırır.

Soğutucu Fan ve Koruması: B tarafındaki mil çıkışında bulunan fan bir kapak ile kapatılmıştır. Bu kapak, dönme esnasında (rotor dönme yönüne bakmaksızın) oluşan havanın akışının gövdedeki kanal üzerinden olmasına yardımcı oluyor. Montaj pozisyonu dik ise; seçenek olarak sunulan ve tente görevi gören bir kaplama ile fan koruma kafesinden (küçük) parçaların düşmesi engelleniyor.

Rulmanlar ve Yataklar: A ve B tarafındaki kapaklarda bulunan rulmanlar dönen ve duran parçaların birbirine mekanik olarak bağlanmasını sağlar. Genellikle sabit bilyalı rulmanlar kullanılır. Silindirik makaralı yataklar nadiren kullanılır. Rulman büyüklüğü üzerine gelen kuvvet ve hıza bağlı olarak değişmektedir. Farklı tiplerdeki sızdırmazlık sistemleri rulman bakımını sağlayacak olan gerekli yağlamanın yapılmasını sağlar ve yağ ve/veya gres yağının dışarı çıkmasını engeller.

Çalıştırma Frekansı Ne Kadardır?

İzin verilen başlatma frekansı; motorun bir saat içerisinde termik aşırı yükleme olmadan kaç kere çalıştırıldığını verir. Bağlı olduğu etkenler aşağıdaki gibidir

  • İvmelendirilecek atalet momenti
  • Hız arttırma süresi
  • Ortam sıcaklığı
  • Döngü süresi faktörü

İzin verilen başlatma frekansı; aşağıdaki eylemler ile arttırılabilir:

  • Termik sınıfın arttırılması
  • Bir büyük motorun seçilmesi
  • Bir soğutucu fan eklenmesi
  • Redüktör tahvil oranlarının değiştirilmesi ve böylelikle atalet oranlarının değişmesi

AC Motor Sarımı, AC Motor Bobinaj Sarımı, AC Motor Nedir

AC Motor Sarımı  Motor Sarımı  İstanbul AC Motor Sarımı  AC Motor Bobinaj Sarımı

Kutup Değişen AC Motorları Nelerdir?

Motor Sarımı | Bobinaj Sarımı Ustası

AC Motor Sarımı

Pazartesi - Cuma: 08:00 - 20:00
Cumartesi: 08:00 - 17:00
Pazar: Kapalıyız

0(553) 302 88 55